MPLANT

DÍSZFAISKOLA

 

 

Üdvözöljük!

 

 

 

 

9x9-es cserepes szaporítóanyagaink konténertelepen

 

 

 

                                                                 Sejttálcás eladó szaporítóanyagaink az akácerdő árnyékában

 

 

 

Anyanövény telepünk parcellái

 

 

 

 

Kertészetünk Bács-Kiskun megyében, Kecskemét mellett, Kerekegyházán egy öreg tanyán található.

 

Díszfaiskolánk kis családi vállalkozás, specializálódott faiskola:  mini növények, díszfaiskolai szaporítóanyagok (díszcserjék, fenyőfélék), évelő és díszfű palánták szaporítóanyagainak előállításával foglalkozunk.

 

Jelenlegi telephelyünkön 2009 óta vagyunk. Évelő palántákat 2004 óta állítunk elő, díszcserje és fenyő szaporítóanyagokat 1999 óta. A szaporítóanyagokat többnyire sejttálcában, néhányat 9x9-es cserépben árusítjuk.

 

 

Díszfaiskolánk 3 hektáros területen található.

 

A legtöbb helyet saját évről-évre gyarapodó anyanövény telepünk foglalja el. Díszcserjéket és fenyőféléket az innen szedett dugványokról szaporítjuk. Sok új fajtát, előzetesen ezen a területen vizsgálunk. Gyűjteményünkben jelenleg több mint 600 faj és fajta díszcserje és fenyőféle található.

 

A szaporítások, a teleltetések egy része 800 m2 össznagyságú fóliaházainkban történik. A gyökereztetéseket szabályozott klímájú növényházainkban végezzük.

 

 

Évelő és díszfű palántákat, néhány díszcserjét magról szaporítunk. Ezeket többnyire előrendelés alapján termesztjük. A magokat több régóta kipróbált európai magtermesztő kertészettől szerezzük be.

 

 

Meggyökeresedett, elkészült sejttálcás szaporítóanyagainkat, egy kiritkított akácerdő árnyékában eddzük, innen készítjük elő szállításhoz. Cserepes szaporítóanyagainkból konténertelepünkről lehet válogatni. Aktuális kínálatunk, készletjegyzékkel letölthető weblapunkról.

 

Szaporítóanyagainkat, a szomszédos országokba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába és Ausztriába is exportáljuk.

 

 

A megtermelt szaporítóanyag mennyiségünk évente növekszik, így most már nagyobb megrendeléseket is teljesíteni tudunk. A termelés és az értékesítés egész évben folyamatos.

 

Minden évben találkozhatnak velünk az augusztusi Faiskolai Börzén Szombathelyen, és szeptember elején Kecskeméten az Alföldi Faiskolai Napon.

 

Weboldalunkon található növényfotók saját készítésűek. Kérjük, engedélyünk nélkül ne használják!

 

Kertészetünk államilag ellenőrzött, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (NÉBIH) évente szemlézi, és tagjai vagyunk az Alföldi Faiskolások Egyesületének.

 

 

 

 

Amennyiben megnézné szaporítóanyagainkat, palántáinkat, rendelés vagy vásárlás előtt, szívesen látjuk kertészetünkben, előzetes időpont egyeztetés után.

 

Díszfaiskolánk nagykereskedésként működik, kertészeti tevékenységi körrel rendelkező cégeket, vállalkozókat, őstermelőket szolgálunk ki. Magánszemélyeknek, kiskereskedéssel is foglalkozó vevőink közül tudunk kész, kiültethető növényeket termesztő kertészeteket ajánlani, az ország több pontján.

 

 

Bíróné Kiss Gabriella cégvezető és

Bíró Ernő kertészmérnök

 

>>> Elérhetőségek